Biz Kimiz?

Republica Yöneticiler

H. Melisa Acar

Kurucu Yönetici - Republica Strateji ve Karar Yetkilisi

(Glasgow Üniversitesi - Siyaset ve Hukuk Felsefesi alanında doktora öğrencisi. Aynı zamanda Oxford Üniversitesi - Felsefe Bölümünde tanınmış öğrencidir.)

Taha Acar

Kurucu Yönetici - Republica Yazı ve Edisyon Yetkilisi

(TOBB ETÜ – Uluslararası İlişkiler mezunu. Plaza Konsultant Şirketinde Kantitatif Araştırmacı olarak çalışıyor.)

İlker Gezer

Yönetici - Republica

(Ege Üniversitesi - Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Üniversitenin "Duygu ve Bellek Laboratuvarı" üyesidir.)

Ümeyye Aydın

Yönetici - Republica

(Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Dinler Tarihi alanında yüksek lisans öğrencisidir. Çalışma alanı din teorileri, din arkeolojisi, mitoloji ve "ilkel" inançları kapsamaktadır.)

Republica Yazarlar

Hasan Ayer

(ODTÜ – Felsefe Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi. Kualia Analitik Dergisinin Kurucusu.)

Tong He

(Çin'de bulunan Sun Yat-Sen Üniversitesinde Felsefe doktora öğrencisi. Şu an Princeton Üniversitesi - Siyasal Bilimlerde araştırmacı öğrencidir.)

Musa Yanık

(Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Din Felsefesi Araştırmacısı. Din Felsefesi ve Epistemoloji başta olmak üzere, felsefenin çeşitli alanları üzerinde uzmanlaşmaktadır.)

Bahar Çetiner

(Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun. Bağımsız editör ve çevirmen.)

Mert Alpay

(Kyoto Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. Hali hazırda Ritsumeilan Üniversitesinde doktora yapıyor. Orta Doğu ve Japonya ilişkileri üzerine uzmanlaşıyor.)

Melinda G. Esen

Sakarya Üniversitesi- Zihin felsefesi alanında doktora yapıyor. Biyoloji, zihin, teknoloji ve bilim felsefesi alanlarında çalışıyor.

Dr. Haris Macic

(Katip Çelebi Üniversitesi İslam Felsefesi Anabilim dalı başkanı. Ontoloji, antik felsefe ve bilim felsefesi çalışmaktadır.)

Sümeyye Roza Aydın

(Varşova Üniversitesi Faculty of Orientalist Studies and Multidisciplinary Education bölümünde Master yapmaktadır.)

Bihter Karaman

(Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümünde araştırmacı. Stratejik Danışman. Batı Kampüs Araştırma Şirketinin Kurucusu)

Dr. İsa Uğurlu

(Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümünde yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. Uzmanlık alanı 17. ve 18. Yüzyıl Osmanlı edebi ve siyasi himayedir.)

Ömer Aktaş

(ODTÜ psikoloji mezunu, adli psikoloji alanında yüksek lisans öğrencisi. Lacanyen psikanalizi, hikaye yazmayı ve insanların suç ile olan ilişkisini incelemeyi sever.)

Dilan Aydemir

(Glasgow Caledonian Üniversitesinde endometriozis ve pelvik sağlık alanında doktora öğrencisi. Kadın sağlığı, kadınların bedenleriyle ilişkileri ve kendini ifade edebilmeleri konularında yazıyor.)

Ali Mete Özyılmaz

(Yeditepe Üniversitesi Hukuk ve Bilişim Hukuku alanından mezun. 2024 yılında Kangren isimli kitabı çıkmıştır.)

Erkin Bulut

(Doktorasını Koç Üniversitesi Tarih bölümünde, Yüksek Lisansını Sabancı Üniversitesi Tarih bölümünde tamamladı. 18. Yüzyıl Osmanlı münevverleri aydınları çalışmaktadır.)

Süleyman Akgül

(Boğaziçi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü mezunu. Yüksek lisansını University College London'da Philosophy of Education alanında tamamladı.)

Elis Büşra Aydın

(Birleşik Krallık’ta bulunan Strathclyde Üniversitesi Optik Alanında master mezunu. Gazi Üniversitesi Fizik bölümünü bitirdi.)

Hilal Ekşi

(Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji programında doktora öğrencisidir.)

Dr. Nurgül Soydaş

(Halkla İlişkiler ve Tanıtım Alanında Öğretim Görevlisi. Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamladı.)

Eren Karaoğlu

(Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi. Felsefe ve Kültürel Çalışmalar üzerine çalışmaktadır.)

Özün Candemir

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik bölümü mezunu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mikro ve Nanoteknoloji programında yüksek lisansını tamamladı. Optik tasarım mühendisi olarak tam zamanlı çalışıyor.

İbrahim Berkan Karataş

(Marmara Üniversitesi – Sosyoloji Bölümünde araştırmacı)

Mert Şen

(Yüksek Lisansını Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamladı. Osmanlı erken modernitesi çalışmaktadır.)

Meltem Güreller, PhD(c)

(Çalışmalarını İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı’nda doktorant olarak, yapay zekâ algoritmalarının kültür üzerindeki etkisi konulu tezi üzerinde sürdürmektedir.)

Emre Gökmen

(İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalında Doktora Öğrencisi. Helenistik Dönem üzerine uzmanlaşmaktadır.)